Sidebar widgets gebruiken op je blog – een voorbeeld

Een blog draait vooral om de stukjes die je erop plaatst. Alhoewel, je kunt ruimtes boven, opzij en onderaan ook gebruiken voor allerlei nuttige zaken, pagina’s met informatie toevoegen (zoals het ‘Over mij’ hierboven), etc. Zo wordt een blog stiekem al heel snel je eigen website. Ik kwam laatst een blog tegen waar wel heel erg mooi gebruikt wordt gemaakt van de ruimte aan de zijkant. Ter inspiratie!

Klik maar gewoon door naar de website http://echrblog.blogspot.nl om te zien wat ik precies bedoel. Die blokjes aan de zijkant – de sidebar – heten dus widgets, en daar kun je linkjes in kwijt, je Twitterfeed, de inhoudsopgave van je blog, van alles. Wanneer je je blog aan het inrichten bent, bijvoorbeeld met WordPress, is het relatief eenvoudig om die blokjes toe te voegen. Antoine gaat op zijn blog helemaal los met die widgets, en geeft daarmee een prachtig voorbeeld van de mogelijkheden.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *