I Fucking Love Science

Facebook is voor mij altijd een privĂ©-platform geweest: een van de weinige online plekken waar ik zo min mogelijk met werk, wetenschapscommunicatie of wetenschapper 2.0 van doen wil hebben. Een sanctum sanctorum voor mij, m’n familie, vrienden en buren, zeg maar.

Toch is de wetenschap ook op Facebook al die tijd wel steeds aanwezig geweest: ik volg er namelijk het prachtige account: I Fucking Love Science.
Via IFLS wordt een stortvloed aan opmerkelijke wetenschappelijke feitjes, weetjes etc gepost, die inderdaad iedere keer het gevoel oproepen bij de inmiddels 4,3 miljoen volgers dat wetenschap fucking loveable is.

Zoals dat gaat, is er natuurlijk wel van alles te doen rond de naam van het account zelf, want ‘fucking‘ mag je natuurlijk niet zeggen! En om het allemaal nog een stukje erger te maken, de maker van IFLS heeft zich nu eindelijk (account bestaat sinds 10 maart 2012) bekend gemaakt (met de start van een Twitter-account),en het blijkt dat ze een maak-STER is, genaamd Elise Andrew.
OMG, ook nog een fucking vrouw (uit fucking Canada ook nog ‘s)! En dat kan dan volgens sommige trollen al helemaal niet (lees deze mooie reactie op de reacties die ze heeft gekregen).

Anyway, vertoef je wel eens op Facebook, like dan I Fucking Love Science. En op Twitter volg je dan nu ook @IFLScience en @Elise_Andrew het fucking brein achter dit fucking loveable Facebook-account.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *